Stiftelsen lantbruksforskning

Lantbruks- och trädgårdsföretagarnas egen forskningsstiftelse finansierar behovsdriven forskning för svenska förhållanden.
Läs mer

Boka in årets mjölkvecka på SLU Ultuna

Nu är det dags att boka in årets Mjölkvecka som i år pågår 23–27 oktober. Bland många andra aktiviteter kommer resultaten från forskningsprogrammet "Hållbar produktion och konsumtion av mjölk" att presenteras.

Mjölkveckans höjdpunkt blir i år en fysisk konferens, på plats på Ultuna onsdagen den 25 oktober. Det går redan nu att anmäla sig och läsa om de övriga aktiviteterna som planeras på Mjölkveckans webbsida.

Jordbruksekonomisk konferens i anslutning

I anslutning till konferensen anordnas en jordbruksekonomisk konferens den 24 oktober, som leds av Kompetenscentrum företagsledning, där bland annat mjölkekonomi kommer att diskuteras. Det kommer att vara möjligt att följa de två konferenserna digitalt. 

Hållbar produktion och konsumtion av mjölk

Mjölkveckan arrangeras av forskningsprogrammet ”Hållbar produktion och konsumtion av mjölk” som koordineras av framtidsplattformen SLU Future Food

Målet med programmet är att skapa förutsättningar och genera ny kunskap för en mer hållbar mjölkproduktion och mjölkkonsumtion. Totalt ingår sex olika forskningsprogram med tre olika forskningsmiljöer, SLU, Chalmers och RISE. Programmet, som startade 2019 och pågår fram till december 2023 och finansieras av Stiftelsen Lantbruksforskning.

Preliminärt program

Se det preliminära programmet och läs mer om Mjölkveckan.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev