Stiftelsen lantbruksforskning

Lantbruks- och trädgårdsföretagarnas egen forskningsstiftelse finansierar behovsdriven forskning för svenska förhållanden.
Läs mer

Sökes: Forskningssekreterare

Stiftelsen Lantbruksforskning söker ny forskningssekreterare med inriktning mot mark- och växtområdet. Se platsannons nedan.

Stiftelsen Lantbruksforskning är lantbruks- och trädgårdsnäringens egen forskningsstiftelse. Genom Stiftelsen Lantbruksforskning tar företagarna i de gröna näringarna ansvar för finansieringen av svensk tillämpbar lantbruksforskning som stöder en hållbar utveckling av de gröna näringarna. Stiftelsen Lantbruksforskning finansierar forskning inom lantbrukets samtliga områden inklusive trädgård. Stiftelsen Lantbruksforskning instiftades av LRF 1985 och är en egen juridisk person från och med 1995.

Befattningens uppdrag

Driver det löpande beredningsarbetet inom delar av Stiftelsen Lantbruksforsknings övergripande forskningsområden med fokus på mark- och växtområdet. Håller sig uppdaterad inom sina ansvarsområden, aktiv omvärldsbevakning nationellt och internationellt.

Nyckelroll i beredningsarbetet.

Duktig lagspelare, som även är van att arbeta självständigt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Driva det löpande arbetet med Stiftelsen Lantbruksforsknings forskningsprogram i nära samarbete med forskningschef och administration.

Delta i utvecklingsarbete av forsknings- och innovationsprocesserna från behovsinventering till resultat som gör avgörande nytta för utvecklingen av konkurrenskraftiga och hållbara lantbruks- och trädgårdsföretagare.

Håller sig uppdaterad om vilka projekt stiftelsen finansierar och har finansierat genom åren, och utvärdera resultaten av dessa. Tillsammans med Forskningschefen ta fram riktade satsningar utifrån näringens forskningsbehov.

Omvärldsbevakning av vilka forskningssamarbeten som finns och är på gång inom de egna ansvarsområdena, nationellt och internationellt.

Återkopplar information, kunskap och inspel till dem det berör på kansliet och beredningsgrupper.

Delta aktivt i det utvecklingsarbete som kansliet påbörjat kring effektivisering och kvalitetssäkring.

Utbildning och erfarenhet

Lic eller doktorsexamen, med agrar inriktning.

Goda kunskaper inom mark-, växtområdet.

Erfarenhet av och god kunskap om tillämpbar forskning. Erfarenhet av arbete i gränslandet mellan forskning och näring. Erfarenhet av arbete inom lantbruks- eller trädgårdsnäringen.

Gärna erfarenhet av forskningsfinansiering, nationellt eller internationellt.

Kunskap om och förankring inom akademin. Relevanta forskningsområden är bland annat:

  • Lantbruksforskning
  • Företagande
  • Entreprenörskap

Vana av att arbeta med verksamhetsutveckling.

Färdigheter

God förståelse för näringens beställningar och behov inom forskningsområdet, samt att leverera utifrån detta.

Noggrann och effektiv, administrativt erfaren.

Förståelse för vad som skapar lönsamhet och driver tillväxt i företag. Ett gediget intresse för hur forskningsresultat ska omsättas i praktiken för att göra nytta.

God förmåga att knyta samarbeten med olika typer av människor och kompetenser.

Personliga egenskaper

  • Noggrann
  • Prestigelös
  • Lyhörd/kommunikativ
  • Analytisk
  • Förändringsorienterad
  • God samarbetsförmåga
  • Serviceinriktad

Tjänsten är en heltidstjänst på Stiftelsen Lantbruksforskning. Placeringsort är Stockholm. Tillträde snarast, sista ansökningsdag den 22 november 2019. Skicka gärna in din ansökan snarast då intervjuer kommer ske löpande.

Skicka din ansökan via e-post till mattias.norrby@lantbruksforskning.se

För mer information kontakta Mattias Norrby, forskningschef, 076-770 82 10

Prenumerera på vårt nyhetsbrev