Bild på kor

12 miljoner till forskning för hållbar utveckling av svensk trädgårdsproduktion

Äpple_på_äppelträdliten.jpg

Stiftelsen Lantbruksforskning, i samarbete med Formas, öppnar en utlysning om sammanlagt ca 12 miljoner kronor till forskningsprojekt inom trädgård. Utlysningen är en del av en större strategisk trädgårdssatsning. Trädgårdsnäringen har bidragit med 2 miljoner till denna utlysning.

Det övergripande målet i utlysningen är att projekten ska bidra till en konkurrenskraftig och hållbar utveckling av svensk trädgårdsproduktion och relaterade värdekedjor. Trädgårdssektorn har en stor utvecklingspotential och efterfrågan av svenska produkter ökar. Samtidigt behöver vi intensifiera arbetet med att hitta lösningar på hållbarhetsutmaningarna.

- Utlysningen ger en viktig stimulans till forskningen så att den kan möta de behov och utmaningar som finns inom sektorn, säger Stiftelsen Lantbruksforsknings forskningschef Kjell Malmlöf.

Utlysningen öppnar den 28 augusti och ansökningarna måste vara inne senast den 11 oktober

Nyheter
Grasstra Vattendroppe Istock 1450426637

Sammanställning av av forskning av vall i Norden och Baltikum

I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.

Läs mer
Niklas Bergman 4 IMG 1796

Ny forskningssekreterare på kansliet

Välkommen Niklas Bergman – ny forskningssekreterare på Stiftelsen Lantbruksforsknings kansli. Niklas är agronom och ansvarar för forskningsfrågor inom livsmedel-vegetabilier.

Läs mer
Vallmo Blaklint Vete Adobestock 278517232

Ny satsning på forskning om integrerat växtskydd

Nu satsar Stiftelsen Lantbruksforskning 8 miljoner kronor i en riktad utlysning för forskning om integrerat växtskydd och integrerad ogräsbekämpning (IPM och IWM).

Läs mer