Kor Vid Foderbord Istock 643552412 (1)

Ett projekt beviljat i riktad vallfoderutlsyning

I den riktade utlysningen om vallfoder har Stiftelsen Lantbruksforsknings styrelse beviljat medel till ett projekt som handlar om att göra vall mer produktiv och motståndskraftig genom att öka den biologiska mångfalden.

Vid måndagens styrelsemöte beslutade Stiftelsen Lantbruksforsknings styrelse att bevilja medel till ett forskningsprojekt i den riktade utlysningen om vallfoder.

Mer produktiva och motståndskraftiga vallar genom ökad biologisk mångfald av växter, R-23-30-862, David Parsons, SLU, beviljade medel: 4 499 000 SEK

Vallfoder i tillräcklig mängd, av god näringsmässig kvalitet och bästa hygien blir allt viktigare i en föränderlig värld. Stiftelsen lantbruksforskning har därför tillsammans med Svensk Mjölk och Eurofins genomfört en utlysning i syfte att öka kunskapen om vallfodrets kvalitet, dess förmåga att tillgodose djurets behov samt bidra till god djurhälsa och produktivitet.

Läs mer om utlysningen

Utlysning av medel inom vallområdet

Nyheter
Grasstra Vattendroppe Istock 1450426637

Sammanställning av av forskning av vall i Norden och Baltikum

I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.

Läs mer
Niklas Bergman 4 IMG 1796

Ny forskningssekreterare på kansliet

Välkommen Niklas Bergman – ny forskningssekreterare på Stiftelsen Lantbruksforsknings kansli. Niklas är agronom och ansvarar för forskningsfrågor inom livsmedel-vegetabilier.

Läs mer
Vallmo Blaklint Vete Adobestock 278517232

Ny satsning på forskning om integrerat växtskydd

Nu satsar Stiftelsen Lantbruksforskning 8 miljoner kronor i en riktad utlysning för forskning om integrerat växtskydd och integrerad ogräsbekämpning (IPM och IWM).

Läs mer