Bild på kor

Gullviks firar 100 år med att skänka 100 000 kronor till forskning

gullviks_pantone.jpg

I år firar Gullviks 100 år. Gullviks är en av Stiftelsen Lantbruksforsknings finansiärer och vill i samband med firandet av 100-årsdagen skänka 100 000 extra kronor till forskning kopplad till Covid 19.

- Stiftelsen Lantbruksforsknings finansierar försök och forskning med syfte att skapa nytta för näringen. Det är det extra kul att Gullviks väljer att stötta näringen ytterligare genom sin gåva till oss, säger Stiftelsen Lantbruksforsknings VD Christian Nyrén.

Gullviks är en del av Bröderna Berner-koncernen, som säljer mineralgödsel och växtskydd. Vi kommer att arbeta för att pengarna används till ett projekt som ligger dem och lantbrukarna nära om hjärtat.

Gullviks webbplats finns här.

Nyheter
Grasstra Vattendroppe Istock 1450426637

Sammanställning av av forskning av vall i Norden och Baltikum

I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.

Läs mer
Niklas Bergman 4 IMG 1796

Ny forskningssekreterare på kansliet

Välkommen Niklas Bergman – ny forskningssekreterare på Stiftelsen Lantbruksforsknings kansli. Niklas är agronom och ansvarar för forskningsfrågor inom livsmedel-vegetabilier.

Läs mer
Vallmo Blaklint Vete Adobestock 278517232

Ny satsning på forskning om integrerat växtskydd

Nu satsar Stiftelsen Lantbruksforskning 8 miljoner kronor i en riktad utlysning för forskning om integrerat växtskydd och integrerad ogräsbekämpning (IPM och IWM).

Läs mer