Bild på kor

Länkar till Lantmannen

iStock_000063431479_Full.png

I senaste numret av Lantmannen (7/2016) kan du läsa om Sverigeförsöken, utländsk arbetskraft och markpackning i ett uppslag med stiftelsefinansierad forskning. Här får du länkarna. 

Ett stort antal fältförsök från Hushållningssällskapens regionala fältförsöksverksamhet, Sverigeförsöken, finns nu tillgängliga på en webbplats som finansierats genom Stiftelsen Lantbruksforskning.

www.sverigeforsoken.se

Forskare vid SLU har tagit fram en handbok för dig i de gröna näringarna som anlitar utländsk arbetskraft i ett stiftelsefinansierat projekt. 

www.slu.se/utlarb

I ett annat stiftelsefinansierat projekt vid SLU har forskare tagit fram ett program för att beräkna marktryck under hjul och band.

http://www.slu.se/sv/institutioner/mark-miljo/fors...

Nyheter
Grasstra Vattendroppe Istock 1450426637

Sammanställning av av forskning av vall i Norden och Baltikum

I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.

Läs mer
Niklas Bergman 4 IMG 1796

Ny forskningssekreterare på kansliet

Välkommen Niklas Bergman – ny forskningssekreterare på Stiftelsen Lantbruksforsknings kansli. Niklas är agronom och ansvarar för forskningsfrågor inom livsmedel-vegetabilier.

Läs mer
Vallmo Blaklint Vete Adobestock 278517232

Ny satsning på forskning om integrerat växtskydd

Nu satsar Stiftelsen Lantbruksforskning 8 miljoner kronor i en riktad utlysning för forskning om integrerat växtskydd och integrerad ogräsbekämpning (IPM och IWM).

Läs mer