Bild på kor

Länkar till Lantmannen

iStock_000063431479_Full.png

I senaste numret av Lantmannen (7/2016) kan du läsa om Sverigeförsöken, utländsk arbetskraft och markpackning i ett uppslag med stiftelsefinansierad forskning. Här får du länkarna. 

Ett stort antal fältförsök från Hushållningssällskapens regionala fältförsöksverksamhet, Sverigeförsöken, finns nu tillgängliga på en webbplats som finansierats genom Stiftelsen Lantbruksforskning.

www.sverigeforsoken.se

Forskare vid SLU har tagit fram en handbok för dig i de gröna näringarna som anlitar utländsk arbetskraft i ett stiftelsefinansierat projekt. 

www.slu.se/utlarb

I ett annat stiftelsefinansierat projekt vid SLU har forskare tagit fram ett program för att beräkna marktryck under hjul och band.

http://www.slu.se/sv/institutioner/mark-miljo/fors...

Nyheter
F%C3%A4ltf%C3%B6rs%C3%B6k 10

FRÅGA EXPERTEN: Så kan långliggande försök förutspå framtiden

De långliggande försöken som SLU har kan hjälpa både forskarna och växtodlarna att förutspå hur växtodlingen kan förändras av ett förändrat framtida klimat.

Läs mer
Sol Tidigvår Fält Frost Istock 1133522769

Vårens utlysningar är på väg

Just nu pågår förberedelser på stiftelsens kansli för nya utlysningar. Under våren kommer årets öppna utlysning, men även en riktad utlysning inom integrerat växtskydd och även en utlysning från Stiftelsen JTI.

Läs mer
Faltforsok

Sverigeförsökens försöksrapport för 2023 är här

Varje år kommer en gedigen rapport med alla resultat från Sverigeförsöken och nu är 2023 års rapport här.

Läs mer