4C24efa89f4e5aaab6c887aa45742809

Livsmedelsforskningsdagarna i Formas regi

Formas bjuder in till Livsmedelsforskningsdagarna. Olika aktörer i livsmedelssystemet delar med sig av inspiration och erfarenheter.

Nationella forskningsprogrammet livsmedel är arrangör och Stiftelsen Lantbruksforskning är en del av det programmet.

Under två halvdagar 15–16 april bjuder forskningsrådet Formas och det nationella forskningsprogrammet för livsmedel in till ett digitalt evenemang för aktörer i det svenska livsmedelssystemet. Det årliga evenemanget är en mötesplats för att främja nyttiggörande, samverkan och innovation, samt en plattform för att sprida ny kunskap och forskning. Tillsammans stärker vi förutsättningarna för ett hållbart och konkurrenskraftigt livsmedelssystem.

Läs mer på Formas webbplats.

Anmäl dig här.

Nyheter
Grasstra Vattendroppe Istock 1450426637

Sammanställning av av forskning av vall i Norden och Baltikum

I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.

Läs mer
Kott Adobestock 745784208

FRÅGA EXPERTEN: Nya metoder på väg för att avslöja matfusk

Ny teknik leder oss närmare säkra metoder för att analysera ursprungsland för kött och kunna avslöja felaktiga märkningar.

Läs mer
Niklas Bergman 4 IMG 1796

Ny forskningssekreterare på kansliet

Välkommen Niklas Bergman – ny forskningssekreterare på Stiftelsen Lantbruksforsknings kansli. Niklas är agronom och ansvarar för forskningsfrågor inom livsmedel-vegetabilier.

Läs mer