Bild på kor

Medel till forskning inom jordbruks- och miljöteknik

6.png

Stiftelsen JTI kommer tillsammans med Stiftelsen Lantbruksforskning att göra en utlysning för forskningsmedel till forskning och utvecklingsprojekt inom jordbruks- och miljöteknik. Utlysningen kommer att öppna i september och sammanlagt ska 50 miljoner delas ut fram till 2027.

Nu tar vi det första steget och den första utlysningen ska mynna ut i syntesrapporter inom två områden: 

  • Svenskt jordbruk måste vara redo: En utlysning för klimat-, miljö- och produktionsutmaningar.
  • Tryggad återföring av näringsämnen: En utlysning för cirkularitet/restströmmar.

Stiftelsen JTI kommer att tillsätta en beredningsgrupp med utvalda ledamöter från styrelserna för Stiftelsen JTI och SJMF vilka tillsammans besitter för sektorn relevanta kompetenser. De ska bedöma ansökningarna i denna och kommande utlysningar. Mer om våra utlysningar kommer ni kunna läsa på vår hemsida.

Nyheter
Grasstra Vattendroppe Istock 1450426637

Sammanställning av av forskning av vall i Norden och Baltikum

I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.

Läs mer
Kott Adobestock 745784208

FRÅGA EXPERTEN: Nya metoder på väg för att avslöja matfusk

Ny teknik leder oss närmare säkra metoder för att analysera ursprungsland för kött och kunna avslöja felaktiga märkningar.

Läs mer
Niklas Bergman 4 IMG 1796

Ny forskningssekreterare på kansliet

Välkommen Niklas Bergman – ny forskningssekreterare på Stiftelsen Lantbruksforsknings kansli. Niklas är agronom och ansvarar för forskningsfrågor inom livsmedel-vegetabilier.

Läs mer