Doktorand Industri Istock 1213241051

Ny utlysning för fyra industridoktorander

Nu finns möjlighet att söka medel för tillämpad forskning i samarbete mellan akademin och lantbruksnäringen. Sök medel för industridoktorander innan den 22 juni!

Stiftelsen Lantbruksforsknings utlysning gäller medel till fyra industridoktorandprojekt vars inriktning ska vara relevant nu och tio år framåt. Projekten väntas bidra till en fördjupad akademisk kompetens inom lantbrukets näringar, men också öka rörligheten mellan näring och akademin. 

Två riktade mot trädgård och växtskydd

Två av de fyra industridoktoranderna är öppna, vilket innebär att de saknar krav på särskild inriktning utöver den som gäller stiftelsen som helhet. Två är riktade, den ena mot trädgårdssektorn och den andra till projekt inom integrerat växtskydd (såväl växtsjukdomar som ogräs kan komma på fråga).

Anslag på upp till 2,5 miljoner kronor

Alla projekten ska vara inom ett område av intresse för stiftelsens insamlande branscher. 

Projekten kan söka medel från stiftelsen på upp till 2,5 MSEK där en medfinansiering på 50% är ett krav. 

Läs hela utlysningstexten och sök medel här

Nyheter
Grasstra Vattendroppe Istock 1450426637

Sammanställning av av forskning av vall i Norden och Baltikum

I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.

Läs mer
Niklas Bergman 4 IMG 1796

Ny forskningssekreterare på kansliet

Välkommen Niklas Bergman – ny forskningssekreterare på Stiftelsen Lantbruksforsknings kansli. Niklas är agronom och ansvarar för forskningsfrågor inom livsmedel-vegetabilier.

Läs mer
Vallmo Blaklint Vete Adobestock 278517232

Ny satsning på forskning om integrerat växtskydd

Nu satsar Stiftelsen Lantbruksforskning 8 miljoner kronor i en riktad utlysning för forskning om integrerat växtskydd och integrerad ogräsbekämpning (IPM och IWM).

Läs mer