Seminarium om programmet “Hållbara dieter från hållbara produktionssystem"
Vi har tidigare flaggat för ett symposium om mjölk i Uppsala. Detta symposium har nu blivit ett webbinarium på grund av rådande omständigheter. Alla har möjlighet att delta!
Fakta
Tid: 2020-10-13 09:00 - 12:00
Ort: Online
Mer information: SLU:s webbplats
Anmälan: Akademikonferens webbplats
Om webbinariet
Moderator är Ann-Helen Meyer von Bremen, journalist, författare och debattör inom lantbruk, livsmedel och mat, senast aktuell med boken Kornas planet. Ann-Helen leder diskussionen och sätter projekten i ett större sammanhang.
Projekten
Skötselåtgärder för ökad effektivitet genom ökad livslängd i mjölkkobesättningar
Mikaela Lindberg, SLU
Förbättrad hållbarhet inom mjölkproduktion genom förbättrad fodereffektivitet
Pekka Huhtanen, SLU
Metoder och rekommendationer för miljöutvärdering av jordbruk och dess livsmedelsproduktion
Christel Cederberg, Chalmers
Den mångfunktionella mjölkgården: Indikatorer och verktyg för ekosystemtjänster och biodiversitet
Pernilla Tidåker, SLU
Inkludering av nutrition- och hälsoaspekter i livscykelanalyser av livsmedelsprodukter- Slutrapport
Ulf Sonesson, RISE
Sammanställning av av forskning av vall i Norden och Baltikum
I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.
Läs merFRÅGA EXPERTEN: Nya metoder på väg för att avslöja matfusk
Ny teknik leder oss närmare säkra metoder för att analysera ursprungsland för kött och kunna avslöja felaktiga märkningar.
Läs merNy forskningssekreterare på kansliet
Välkommen Niklas Bergman – ny forskningssekreterare på Stiftelsen Lantbruksforsknings kansli. Niklas är agronom och ansvarar för forskningsfrågor inom livsmedel-vegetabilier.
Läs mer