Lantbruk Grafik

Seminarium om programmet “Hållbara dieter från hållbara produktionssystem"

Vi har tidigare flaggat för ett symposium om mjölk i Uppsala. Detta symposium har nu blivit ett webbinarium på grund av rådande omständigheter. Alla har möjlighet att delta!

Fakta

Tid: 2020-10-13 09:00 - 12:00

Ort: Online 

Mer information: SLU:s webbplats

Anmälan: Akademikonferens webbplats

Om webbinariet

Moderator är Ann-Helen Meyer von Bremen, journalist, författare och debattör inom lantbruk, livsmedel och mat, senast aktuell med boken Kornas planet. Ann-Helen leder diskussionen och sätter projekten i ett större sammanhang. 

Projekten 

Skötselåtgärder för ökad effektivitet genom ökad livslängd i mjölkkobesättningar 

Mikaela Lindberg, SLU 

Förbättrad hållbarhet inom mjölkproduktion genom förbättrad fodereffektivitet 

Pekka Huhtanen, SLU 

Metoder och rekommendationer för miljöutvärdering av jordbruk och dess livsmedelsproduktion 

Christel Cederberg, Chalmers  

Den mångfunktionella mjölkgården: Indikatorer och verktyg för ekosystemtjänster och biodiversitet 

Pernilla Tidåker, SLU 

Inkludering av nutrition- och hälsoaspekter i livscykelanalyser av livsmedelsprodukter- Slutrapport 

Ulf Sonesson, RISE

Nyheter
Grasstra Vattendroppe Istock 1450426637

Sammanställning av av forskning av vall i Norden och Baltikum

I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.

Läs mer
Kott Adobestock 745784208

FRÅGA EXPERTEN: Nya metoder på väg för att avslöja matfusk

Ny teknik leder oss närmare säkra metoder för att analysera ursprungsland för kött och kunna avslöja felaktiga märkningar.

Läs mer
Niklas Bergman 4 IMG 1796

Ny forskningssekreterare på kansliet

Välkommen Niklas Bergman – ny forskningssekreterare på Stiftelsen Lantbruksforsknings kansli. Niklas är agronom och ansvarar för forskningsfrågor inom livsmedel-vegetabilier.

Läs mer