Utlysning Ekonomi Ledarskap (1)

Sök medel för forskning om företagsledning och riskhantering

Dagens primärproduktion står inför många utmaningar. Möjligheter och styrmedel för ökad stabilitet inom primärproduktionen på kort och lång sikt efterfrågas och nu finns forskningsmedel.

Stiftelsen Lantbruksforskning utlyser tillsammans med Stiftelsen Seydlitz MP bolagen medel för ökad kunskap inom produktionsekonomi och företagsledning.  

Projekten väntas ge stöd för ekonomiskt beslutsfattande för lantbruksföretag och målet med utlysningen är att öka kunskapen om hur de ekonomiska förutsättningarna på gårdsnivå kan optimeras. 

Kan ge ökad självförsörjningsgrad på sikt

Ekonomiskt beslutsstöd, bättre riskmanagement och portföljstrategier för lantbruksföretag är exempel på verktyg som på sikt kan ge förutsättningar för en ökad självförsörjandegrad för både livsmedel och foderråvaror med rimliga arbetsvillkor, och ett konkurrensmässigt hållbart lantbruk. 

Utlysningen öppnar den 21 juni och all information finns i utlysningstexten. Välkommen med din ansökan!

Nyheter
Grasstra Vattendroppe Istock 1450426637

Sammanställning av av forskning av vall i Norden och Baltikum

I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.

Läs mer
Kott Adobestock 745784208

FRÅGA EXPERTEN: Nya metoder på väg för att avslöja matfusk

Ny teknik leder oss närmare säkra metoder för att analysera ursprungsland för kött och kunna avslöja felaktiga märkningar.

Läs mer
Niklas Bergman 4 IMG 1796

Ny forskningssekreterare på kansliet

Välkommen Niklas Bergman – ny forskningssekreterare på Stiftelsen Lantbruksforsknings kansli. Niklas är agronom och ansvarar för forskningsfrågor inom livsmedel-vegetabilier.

Läs mer