9030A0479b6e5d40c9fb29274f0aff4d

Stiftelsen JTI kommer utlysa medel till forskning inom jordbruks- och miljöteknik

Stiftelsen JTI samarbetar med Stiftelsen Lantbruksforskning genom att göra utlysningar av forskningsmedel till forskning och utvecklingsprojekt inom jordbruks- och miljöteknik.

Sammanlagt skall i satsningen 50 miljoner kronor delas ut fram till 2027.

Nu tar vi det tredje steget och nästa utlysning öppnar den 4 juni. Mer information kommer att finnas på Stiftelsen Lantbruksforsknings hemsida när det närmar sig. 

Beredningsgruppen består av utvalda ledamöter från styrelserna för Stiftelsen JTI och SJMF vilka tillsammans besitter för sektorn relevanta kompetenser. De ska bedöma ansökningarna i denna och kommande utlysningar. 

Kontakt:

Christian Nyrén, VD Stiftelsen Lantbruksforskning, christian.nyren@lantbruksforskning.se
Wictoria Bondesson, ordförande JTI, wictoria.bondesson@lrf.se

Nyheter
Grasstra Vattendroppe Istock 1450426637

Sammanställning av av forskning av vall i Norden och Baltikum

I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.

Läs mer
Niklas Bergman 4 IMG 1796

Ny forskningssekreterare på kansliet

Välkommen Niklas Bergman – ny forskningssekreterare på Stiftelsen Lantbruksforsknings kansli. Niklas är agronom och ansvarar för forskningsfrågor inom livsmedel-vegetabilier.

Läs mer
Vallmo Blaklint Vete Adobestock 278517232

Ny satsning på forskning om integrerat växtskydd

Nu satsar Stiftelsen Lantbruksforskning 8 miljoner kronor i en riktad utlysning för forskning om integrerat växtskydd och integrerad ogräsbekämpning (IPM och IWM).

Läs mer