Bild på kor

Trädgårdsdag i Alnarp med information om trädgårdsutlysning

vin.jpg

I tisdags hade Stiftelsen Lantbruksforskning en trädgårdsdag på SLU i Alnarp. Där presenterades forskningsprojekt inom trädgård och deltagarna fick information om den nya utlysningen inom Trädgård som Stiftelsen Lantbruksforskning har tillsammans med Formas. Efteråt fick deltagarna möjlighet att mingla och knyta kontakter.

Stiftelsen Lantbruksforsknings forskningssekreterare Eve Roubinet inledde med att berätta om den tredje utlysning i vår strategiska programsatsning inom Trädgårds som vi har tillsammans med Formas. Utlysningen öppnade den 2 april och mer information om den hittar du här.

Eva Anflo från LRF Trädgård var där och berättade om trädgårdsnäringens forskningsbehov och hon pratade kring en rapport som släpptes förra året. Den går att läsa som pdf nedan.

Sedan följde ett antal forskare som pratade om sina projekt inom bär, fruktodling, frilandsodling och växthusodling. Nedan finns alla powerpoints från dagen. 

Efteråt följde ett mingel där vi nätverkade och drack svenskt vin från Öland och Arild samt must från Kivik.  

Nyheter
Grasstra Vattendroppe Istock 1450426637

Sammanställning av av forskning av vall i Norden och Baltikum

I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.

Läs mer
Kott Adobestock 745784208

FRÅGA EXPERTEN: Nya metoder på väg för att avslöja matfusk

Ny teknik leder oss närmare säkra metoder för att analysera ursprungsland för kött och kunna avslöja felaktiga märkningar.

Läs mer
Niklas Bergman 4 IMG 1796

Ny forskningssekreterare på kansliet

Välkommen Niklas Bergman – ny forskningssekreterare på Stiftelsen Lantbruksforsknings kansli. Niklas är agronom och ansvarar för forskningsfrågor inom livsmedel-vegetabilier.

Läs mer