Arliga Oppna 2023 Istock 1083782948

Uppdaterad handbok och nytt i ansökningssystemet inför årets öppna utlysning

Inför årets öppna utlysning har det gjorts uppdateringar av ansökningssystemet. Vissa saker har förändrats och andra har förfinats efter förra årets stora uppdatering.

Det har också skett uppdateringar i handboken som alla sökande behöver känna till.

Uppdateringar i ansökningssystemet

  • I lönedelen av ansökan kan man lägga till personer som ska avlönas av projektet men som inte är medsökande
  • Utbetalning till projektet sker endast till bankgiro eller plusgiro, vilket anges i ansökan (kontonummer accepteras ej). Projektets nummer kommer att vara referens. Inför utbetalning av medel till beviljat projekt hämtas dessa uppgifter direkt från ansökan, var därför noggrann med uppgifterna om bank- eller- plusgiro i din ansökan.
  • Signeringen av ansökan görs numera digitalt och av samtliga sökande i projektet. Om en ändring görs i en ansökan som lämnats in eller i ett pågående projekt signerat digitalt vid ansökan så måste samtliga signera igen. Om någon i projektet saknar BankID, kontakta kansliet. Observera att du inte måste ha ett konto i ansökningssystemet för att kunna utföra signeringen. Om du redan har ett konto i ansökningssystemet och inte kan signera ansökan, pröva att lägga in ditt personnummer till ditt konto om det saknas.

Gå direkt till ansökningssystemet!

Uppdateringar i handboken

Handboken har även den fått en översyn och uppdaterats. Se till att läsa igenom den inför ansökan. Här finns den för nedladdning! Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta kansliet.

Nyheter
Grasstra Vattendroppe Istock 1450426637

Sammanställning av av forskning av vall i Norden och Baltikum

I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.

Läs mer
Kott Adobestock 745784208

FRÅGA EXPERTEN: Nya metoder på väg för att avslöja matfusk

Ny teknik leder oss närmare säkra metoder för att analysera ursprungsland för kött och kunna avslöja felaktiga märkningar.

Läs mer
Niklas Bergman 4 IMG 1796

Ny forskningssekreterare på kansliet

Välkommen Niklas Bergman – ny forskningssekreterare på Stiftelsen Lantbruksforsknings kansli. Niklas är agronom och ansvarar för forskningsfrågor inom livsmedel-vegetabilier.

Läs mer