Bild på kor

Viltband UF skänker sin vinst till Stiftelsen Lantbruksforskning

viltband.jpg

Tre tjejer från Torsta naturbruksgymnasium har startat ett UF-företag (Ung företagsamhet), Viltband UF. De säljer armband och eventuell vinst kommer att gå till Stiftelsen Lantbruksforskning och till Jägareförbundets framtidsfond.

De tre initiativtagarna är Anja Hördell, Moa Eriksson och Kerstin Persson som går på Torsta Naturbruksgymnasium utanför Östersund. De har gjort två olika armband, ett med en blå pärla och ett med en grå. Det är de blå armbanden som ska symbolisera det svenska lantbruket. 

På sin Facebook-sida skriver de bland annat om valet att stödja oss: 

Vi har valt att stödja denna stiftelse då vi vill se en förändring och ökad förståelse för det svenska jordbruket och våra bönder. Vi vill se att fler väljer det svenska alternativet i mataffärerna, vi vill se en ökad förståelse för hur otroligt viktiga våra bönder är för att hålla vårt land levande. Vi vill att fler ska våga satsa inom jordbruket och vi ser en framtid inom detta!

Vi på Stiftelsen Lantbruksforskning är mycket hedrade för detta och hoppas att det går bra med företaget!

Nyheter
Grasstra Vattendroppe Istock 1450426637

Sammanställning av av forskning av vall i Norden och Baltikum

I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.

Läs mer
Kott Adobestock 745784208

FRÅGA EXPERTEN: Nya metoder på väg för att avslöja matfusk

Ny teknik leder oss närmare säkra metoder för att analysera ursprungsland för kött och kunna avslöja felaktiga märkningar.

Läs mer
Niklas Bergman 4 IMG 1796

Ny forskningssekreterare på kansliet

Välkommen Niklas Bergman – ny forskningssekreterare på Stiftelsen Lantbruksforsknings kansli. Niklas är agronom och ansvarar för forskningsfrågor inom livsmedel-vegetabilier.

Läs mer