Bild på kor

Webbinarium om Sveriges inställning till antibiotika

MVC-014F_webb.png

Friska djur behöver inte antibiotika! Sveriges antibiotikaanvändning har diskuterats på ett europeiskt webbinarium.  

Inom Horizon 2020-projektet Eurodairy har Stiftelsen Lantbruksforsknings forskningssekreterare Jessica Ekström anordnat ett webbinarium om Sveriges antibiotikabehandling och inställning till antibiotika. Inbjuden expert veterinär Ylva Persson från SVA/Växa.

- Det är viktigt att sprida Sveriges kunskap i Europa om hur man bör arbeta på mjölkgårdar för att fler länder ska komma ner på samma låga användningsnivå som Sverige, inte bara ur ett djurhälsoperspektiv utan också ur folkhälsoperspektiv, säger Jessica Ekström. 

Eurodairy finansieras genom Horisont 2020, EU:s ramprogram för forskning och innovation.

Eurodairy

Växa Sverige

SVA

Nyheter
Grasstra Vattendroppe Istock 1450426637

Sammanställning av av forskning av vall i Norden och Baltikum

I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.

Läs mer
Kott Adobestock 745784208

FRÅGA EXPERTEN: Nya metoder på väg för att avslöja matfusk

Ny teknik leder oss närmare säkra metoder för att analysera ursprungsland för kött och kunna avslöja felaktiga märkningar.

Läs mer
Niklas Bergman 4 IMG 1796

Ny forskningssekreterare på kansliet

Välkommen Niklas Bergman – ny forskningssekreterare på Stiftelsen Lantbruksforsknings kansli. Niklas är agronom och ansvarar för forskningsfrågor inom livsmedel-vegetabilier.

Läs mer