
Boka in Lantbruksforskningsdagen 2025 redan nu
På Lantbruksforskningsdagen den 6 november presenteras de senaste resultaten från forskning som bedrivs med medel från svenska lantbrukare, via Stiftelsen Lantbruksforskning. I år arrangeras den i samarbete med Vreta Kluster i Östergötland.
Under en heldag på Vreta Kluster i Vreta Kloster utanför Linköping i Östergötland, ses vi tillsammans med tiotalet forskare som presenterar sina aktuella resultat. Det är ett brett urval av ämnen som kan intressera många.
Evenemanget är kostnadsfritt och är ett samarrangemang mellan Stiftelsen Lantbruksforskning och Vreta Kluster. Anmälan är redan öppen och digital medverkan är möjlig för den som önskar. Mer information om dagens innehåll kommer löpande, håll utkik i sociala medier och på webbplatsen.
Varmt välkommen till en heldag där forskare, lantbrukare, rådgivare och andra verksamma inom näringen kan mötas kring den tillämpade forskningen!
Till anmälan hos Vreta Kluster
2024 arrangerades Lantbruksforskningsdagen tillsammans med AgroVäst Gröna möten i Skara. Då presenterade 11 forskare sina olika aktuella forskningsområden. På förmiddagen fokuserade vi på Livsmedel – animalier och under eftermiddagen handlade presentationerna om Livsmedel – vegetabilier samt Klimat och miljö. Samma upplägg kommer tillämpas även 2025.

VD-KRÖNIKA JUNI: En sommar med framtidstro för lantbruket
Sommaren står för dörren, och med den vill vi på Stiftelsen Lantbruksforskning passa på att önska alla våra samarbetspartners, forskare och lantbrukare en riktigt glad sommar.
Läs mer
FRÅGA EXPERTEN: Hållbara alternativ till svampmedel tar hjälp av de goda generna
En potatisodlare i syd undrar hur långt forskarna har kommit med att lösa oron för bladmögel och röta.
Läs mer
Mångfunktionella mjölkgårdar bidrar till hållbarhet
Mjölkproduktion har länge ansetts vara en klimatbov på grund av höga växthusgasutsläpp, men genom att mäta hur gårdarna bidrar till ekosystemtjänster och biologisk mångfald kan den bilden komma att ändras. Ny forskning sätter fokus på att mjölkproducenter kan vara mer hållbara än först trott.
Läs mer