Stiftelsen lantbruksforskning

Lantbruks- och trädgårdsföretagarnas egen forskningsstiftelse finansierar behovsdriven forskning för svenska förhållanden.
Läs mer

Lantmannen skänker 50 000 kr till maltkornprojekt

Stiftelsen Lantbruksforskning har fått 50 000 kr av tidningen Lantmannen till ett maltkornprojekt som undersöker bland annat hur värmestress påverkar maltkorn och kan leda till förhöjda proteinhalter. Pengarna skulle ursprungligen gått till vinnaren i Maltkornmästaren.

Den varma sommaren ledde till att ingen vinnare kunde koras i tidningen Lantmannens maltkorntävling. Segersumman på 50 000 kr går istället till Stiftelsen Lantbruksforskning som finansierar ett maltkornprojekt. 

- På så vis investerar vi i ny kunskap på ett ännu outforskat område inom svensk växtodling, säger Anna Nilsson, chefredaktör på Lantmannen.

Stiftelsen Lantbruksforsknings ordförande Lena Åsheim fick ta emot en symbolisk check vid jordbruksmässan Elmia Lantbruk i Jönköping den 24 oktober. 

- Det här ger oss en kick och vi ska se till att få fram nytt underlag för vidare rådgivning till lantbrukarna. Det här visar hur viktigt det är med forskning under svenska förhållanden, inte minst när det kommer till påverkan av ett förändrat väder och klimat, säger Lena Åsheim.

Tidningen Lantmannen

Prenumerera på vårt nyhetsbrev