Stiftelsen lantbruksforskning

Lantbruks- och trädgårdsföretagarnas egen forskningsstiftelse finansierar behovsdriven forskning för svenska förhållanden.
Läs mer

Mattias Norrby ny forskningschef på Stiftelsen Lantbruksforskning

Mattias Norrby, idag forskningssekreterare på Formas, börjar den första oktober som ny forskningschef på Stiftelsen Lantbruksforskning.

Mattias har de kvalifikationer som krävs för att möta de gröna näringarnas behov av FoU samt är väl förankrad inom den akademiska världen. Han har också ett gediget intresse för de gröna näringarna och god förståelse för vikten av näringens involvering. Han har även mycket god erfarenhet av internationellt samarbete inom forskningsfinansiering.

- Det är med en känsla av ödmjukhet och energi som jag påbörjar den här spännande tjänsten och ser fram emot att få jobba med de areella näringarnas utmaningar på Stiftelsen Lantbruksforskning, säger Mattias Norrby.

- Jag är glad över att kunna hälsa Mattias välkommen! Jag ser fram emot att han ska jobba vidare med utvecklingen av våra strategiska programsatsningar, såsom vårt program om hållbar mjölkproduktion som uppmärksammats mycket det senaste året, säger Stiftelsen Lantbruksforsknings VD Christian Nyrén.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev