Bild på kor

Mattias Norrby ny forskningschef på Stiftelsen Lantbruksforskning

norrby.jpg

Mattias Norrby, idag forskningssekreterare på Formas, börjar den första oktober som ny forskningschef på Stiftelsen Lantbruksforskning.

Mattias har de kvalifikationer som krävs för att möta de gröna näringarnas behov av FoU samt är väl förankrad inom den akademiska världen. Han har också ett gediget intresse för de gröna näringarna och god förståelse för vikten av näringens involvering. Han har även mycket god erfarenhet av internationellt samarbete inom forskningsfinansiering.

- Det är med en känsla av ödmjukhet och energi som jag påbörjar den här spännande tjänsten och ser fram emot att få jobba med de areella näringarnas utmaningar på Stiftelsen Lantbruksforskning, säger Mattias Norrby.

- Jag är glad över att kunna hälsa Mattias välkommen! Jag ser fram emot att han ska jobba vidare med utvecklingen av våra strategiska programsatsningar, såsom vårt program om hållbar mjölkproduktion som uppmärksammats mycket det senaste året, säger Stiftelsen Lantbruksforsknings VD Christian Nyrén.

Nyheter
Madrid DSC 3689

Hållbarhet för djurproduktion på europeisk nivå

En workshop i Madrid om hållbarhet i framtiden med goda exempel från europeisk djuruppfödning ger deltagarna perspektiv. Men också samsyn om att lokala förutsättningar skapar olika produktionsformer. 

Läs mer
Sugga Smagrisar Lampa Istock 1304836262

Så hindras resistenta bakterier från att växa i grisbesättningar

Ny doktorsavhandling visar att tidig upptäckt och snabba kontrollåtgärder är effektiva för att motverka resistenta bakterier i grisbesättningar.

Läs mer
Potatis Självplock Istock 1599724659

Drivkrafter och ekonomiska effekter för lantbrukares företagsutveckling 

Att satsa på att bredda lantbruksföretagandet med alternativa verksamheter, som till exempel turism kan skapa positiva effekter som högre nöjdhet, social hållbarhet och för mjölkgårdar även en tydlig ekonomisk fördel. 

Läs mer