Stiftelsen lantbruksforskning

Lantbruks- och trädgårdsföretagarnas egen forskningsstiftelse finansierar behovsdriven forskning för svenska förhållanden.
Läs mer

Mjölkveckan oktober 2021: Hur kan mjölknäringen bidra till ett hållbart livsmedelssystem?

Välkommen till mjölkveckan, en vecka med föreläsningar och diskussioner om mjölknäringens bidrag till i ett hållbart livsmedelssystem. Fokus ligger på tillämpbarhet och hur forskningen kan bidra till en mer socialt, ekonomisk och miljömässigt hållbar mjölkproduktion.

Under vecka 41 (11 okt – 15 okt) bjuder forskningsprogrammet Hållbara dieter från hållbara produktionssystem in till en mjölkvecka, med fokus på mjölkens roll i ett hållbart livsmedelssystem. Varje dag hålls ett antal intressanta digitala föreläsningar följt av en öppen diskussion. Fokus ligger på att kunna tillämpa forskningsresultaten inom svensk mjölkproduktion. 

Föreläsningarna fokuserar på frågor som rör framtidens mjölkproduktion och hur vi löser de hållbarhetsproblem som finns i dag med fokus på social, ekonomisk och miljömässig hållbarhet. Programmet kommer att vara öppet så du väljer själv vilja föreläsningar du deltar i. Mer information om program och anmälan kommer framöver men spara datumen i din kalender redan nu. 

Mer information kommer att finnas på www.slu.se/mjolkveckan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev