Niklas Bergman 4 IMG 1796

Ny forskningssekreterare på kansliet

Välkommen Niklas Bergman – ny forskningssekreterare på Stiftelsen Lantbruksforsknings kansli. Niklas är agronom och ansvarar för forskningsfrågor inom livsmedel-vegetabilier.

Niklas Bergman började den 8 april som forskningssekreterare på Stiftelsen Lantbruksforskning, han vikarierar för Anna Pers och ansvarar för forskningsfrågor inom livsmedel-vegetabilier. 

–Jag är glad över att kunna hälsa Niklas välkommen. Hans bakgrund och kunskap om växtodling passar oss jättebra, , säger vd Mathilda Hollertz.

Niklas har en gedigen lantbruksbakgrund med kunskap om de gröna näringarna.

– Jag kommer från Sala kommun i Västmanland och är utbildad agronom med mark- växtinriktning. Efter examen jobbade jag några år som växtodlingsrådgivare i Mälardalen. Sen har jag jobbat många år på LRF med miljö-, klimat- och energifrågor. Jag ser fram emot att jobba på Stiftelsen Lantbruksforskning och att få bidra till det svenska lantbrukets utveckling, denna gång inom forskning.

Kontakta Niklas Bergman här

Nyheter
Vallmo Blaklint Vete Adobestock 278517232

Ny satsning på forskning om integrerat växtskydd

Nu satsar Stiftelsen Lantbruksforskning 8 miljoner kronor i en riktad utlysning för forskning om integrerat växtskydd och integrerad ogräsbekämpning (IPM och IWM).

Läs mer
Sådd Våren Adobestock 500825396

Utlysning av 40 miljoner kronor till behovsdriven lantbruksforskning

Lantbrukets egen forskningsstiftelse avsätter 40 miljoner kronor i den årliga öppna utlysningen för behovsdriven forskning för att stärka konkurrenskraften inom svenskt lantbruk.

Läs mer
Mjolkglas Istock 1268507568

FRÅGA EXPERTEN: Små effekter på mjölkkvalitet vid värmebehandling

Nya studier visar att värmebehandlingen av mjölk i svenska mejerier för längre hållbarhet har liten påverkan på näringsinnehållet utan det är lång lagring som kan vara negativt.

Läs mer