Ny riktad utlysning för hållbar kost från en hållbar livsmedelskedja
Stiftelsen Lantbruksforskning har öppnat en riktad utlysning för en hållbar livsmedelsproduktion, Sustainable diets from sustainable food chains eller en hållbar kost från en hållbar livsmedelskedja.
Lär mer om utlysningen samt hur du ansöker här (på engelska).
Sverigeförsöken 2023 – vall och grovfoder
SVERIGEFÖRSÖKEN 2023 Först ut i vår serie om resultat i den nationella fältförsöken är temat odlingsmaterial. Läs mer om försök med vall och grovfoder.
Läs merSammanställning av forskning om vall i Norden och Baltikum
I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.
Läs merFRÅGA EXPERTEN: Nya metoder på väg för att avslöja matfusk
Ny teknik leder oss närmare säkra metoder för att analysera ursprungsland för kött och kunna avslöja felaktiga märkningar.
Läs mer