Bild på kor

Stiftelsens forskningschef medförfattare i ett internationellt bokprojekt

enzymes.png

Stiftelsen Lantbruksforsknings forskningschef, Kjell Malmlöf, är medförfattare till en ny fackbok om enzymer, mat och foder.

Den 15 januari 2018* publiceras fackboken som har titeln "Enzymes in Human and Animal Nutrition". Den innehåller en ingående beskrivning av hur enzymer kan användas i produktionen av mat och djurfoder och pekar på en rad nya användningsområden liksom nya intressanta källor för enzymer.

Kjell Malmlöf har tillsammans med internationella kollegor författat två kapitel som handlar om hur enzymer kan hjälpa till att bryta ned giftiga ämnen som inte får finnas i mat, foder och vatten. Exempel på sådana ämnen som behandlas i texterna är mykotoxiner, antibiotika och växtskyddsmedel.

Boken på förlagets webbplats

Boken på Bokus

*Utgivningsdatumet är preliminärt

Nyheter
Rundbalar I Plast Istock 471803918

Sverigeförsöken 2023 – vall och grovfoder

SVERIGEFÖRSÖKEN 2023 Först ut i vår serie om resultat i den nationella fältförsöken är temat odlingsmaterial. Läs mer om försök med vall och grovfoder.

Läs mer
Grasstra Vattendroppe Istock 1450426637

Sammanställning av forskning om vall i Norden och Baltikum

I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.

Läs mer
Kott Adobestock 745784208

FRÅGA EXPERTEN: Nya metoder på väg för att avslöja matfusk

Ny teknik leder oss närmare säkra metoder för att analysera ursprungsland för kött och kunna avslöja felaktiga märkningar.

Läs mer