Stiftelsens forskningschef medförfattare i ett internationellt bokprojekt
Stiftelsen Lantbruksforsknings forskningschef, Kjell Malmlöf, är medförfattare till en ny fackbok om enzymer, mat och foder.
Den 15 januari 2018* publiceras fackboken som har titeln "Enzymes in Human and Animal Nutrition". Den innehåller en ingående beskrivning av hur enzymer kan användas i produktionen av mat och djurfoder och pekar på en rad nya användningsområden liksom nya intressanta källor för enzymer.
Kjell Malmlöf har tillsammans med internationella kollegor författat två kapitel som handlar om hur enzymer kan hjälpa till att bryta ned giftiga ämnen som inte får finnas i mat, foder och vatten. Exempel på sådana ämnen som behandlas i texterna är mykotoxiner, antibiotika och växtskyddsmedel.
*Utgivningsdatumet är preliminärt
Sverigeförsöken 2023 – vall och grovfoder
SVERIGEFÖRSÖKEN 2023 Först ut i vår serie om resultat i den nationella fältförsöken är temat odlingsmaterial. Läs mer om försök med vall och grovfoder.
Läs merSammanställning av forskning om vall i Norden och Baltikum
I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.
Läs merFRÅGA EXPERTEN: Nya metoder på väg för att avslöja matfusk
Ny teknik leder oss närmare säkra metoder för att analysera ursprungsland för kött och kunna avslöja felaktiga märkningar.
Läs mer