Stiftelsen lantbruksforskning

Lantbruks- och trädgårdsföretagarnas egen forskningsstiftelse finansierar behovsdriven forskning för svenska förhållanden.
Läs mer

Stiftelsens forskningschef medförfattare i ett internationellt bokprojekt

Stiftelsen Lantbruksforsknings forskningschef, Kjell Malmlöf, är medförfattare till en ny fackbok om enzymer, mat och foder.

Den 15 januari 2018* publiceras fackboken som har titeln "Enzymes in Human and Animal Nutrition". Den innehåller en ingående beskrivning av hur enzymer kan användas i produktionen av mat och djurfoder och pekar på en rad nya användningsområden liksom nya intressanta källor för enzymer.

Kjell Malmlöf har tillsammans med internationella kollegor författat två kapitel som handlar om hur enzymer kan hjälpa till att bryta ned giftiga ämnen som inte får finnas i mat, foder och vatten. Exempel på sådana ämnen som behandlas i texterna är mykotoxiner, antibiotika och växtskyddsmedel.

Boken på förlagets webbplats

Boken på Bokus

*Utgivningsdatumet är preliminärt

Prenumerera på vårt nyhetsbrev