Bild på kor

Trädgårdsdag i Alnarp med information om trädgårdsutlysning

vin.jpg

I tisdags hade Stiftelsen Lantbruksforskning en trädgårdsdag på SLU i Alnarp. Där presenterades forskningsprojekt inom trädgård och deltagarna fick information om den nya utlysningen inom Trädgård som Stiftelsen Lantbruksforskning har tillsammans med Formas. Efteråt fick deltagarna möjlighet att mingla och knyta kontakter.

Stiftelsen Lantbruksforsknings forskningssekreterare Eve Roubinet inledde med att berätta om den tredje utlysning i vår strategiska programsatsning inom Trädgårds som vi har tillsammans med Formas. Utlysningen öppnade den 2 april och mer information om den hittar du här.

Eva Anflo från LRF Trädgård var där och berättade om trädgårdsnäringens forskningsbehov och hon pratade kring en rapport som släpptes förra året. Den går att läsa som pdf nedan.

Sedan följde ett antal forskare som pratade om sina projekt inom bär, fruktodling, frilandsodling och växthusodling. Nedan finns alla powerpoints från dagen. 

Efteråt följde ett mingel där vi nätverkade och drack svenskt vin från Öland och Arild samt must från Kivik.  

Nyheter
Madrid DSC 3689

Hållbarhet för djurproduktion på europeisk nivå

En workshop i Madrid om hållbarhet i framtiden med goda exempel från europeisk djuruppfödning ger deltagarna perspektiv. Men också samsyn om att lokala förutsättningar skapar olika produktionsformer. 

Läs mer
Sugga Smagrisar Lampa Istock 1304836262

Så hindras resistenta bakterier från att växa i grisbesättningar

Ny doktorsavhandling visar att tidig upptäckt och snabba kontrollåtgärder är effektiva för att motverka resistenta bakterier i grisbesättningar.

Läs mer
Potatis Självplock Istock 1599724659

Drivkrafter och ekonomiska effekter för lantbrukares företagsutveckling 

Att satsa på att bredda lantbruksföretagandet med alternativa verksamheter, som till exempel turism kan skapa positiva effekter som högre nöjdhet, social hållbarhet och för mjölkgårdar även en tydlig ekonomisk fördel. 

Läs mer