
Välkommen på kickoff för Sustainable diets!

Den 24 januari 2019 kl 13-16 är det avspark för forskningsprogrammet ”Sustainable diets from sustainable food chains” hos Stiftelsen Lantbruksforskning på Franzengatan 6 i Stockholm.
Syfte med dagen är att både fira att programmet är igång, och att låta projektägarna presentera sig och den forskning man planerar att ge sig i kast med. En hållbar mjölkproduktion samt konsumtion ingår i ett sammanhållet led som startar hos bonden och slutar hos konsumenten. Under dagen kommer vi att få höra om hur forskningen kommer att bidra till en ökad hållbarhet i olika delar av detta led.
Vi skålar i bubbel och äter lite tilltugg!
Preliminär dagordning
- Christian Nyrén, VD och Kjell Malmlöf, ordförande i programkommittén hälsar välkomna.
- Kjell Malmlöf berättar om bakgrunden och syftet med projektet.
- Koordinatorn Ann-Sofie Wahlström, SLU, presenterar sig.
- De fem projekten presenteras.
- Programkommittén presenteras.
OSA senast 8 januari till yvonne.miettinen@lantbruksforskning.se

Boka in Lantbruksforskningsdagen 2025 redan nu
På Lantbruksforskningsdagen den 6 november presenteras de senaste resultaten från forskning som bedrivs med medel från svenska lantbrukare, via Stiftelsen Lantbruksforskning. I år arrangeras den i samarbete med Vreta Kluster i Östergötland.
Läs mer
VD-KRÖNIKA JUNI: En sommar med framtidstro för lantbruket
Sommaren står för dörren, och med den vill vi på Stiftelsen Lantbruksforskning passa på att önska alla våra samarbetspartners, forskare och lantbrukare en riktigt glad sommar.
Läs mer
FRÅGA EXPERTEN: Hållbara alternativ till svampmedel tar hjälp av de goda generna
En potatisodlare i syd undrar hur långt forskarna har kommit med att lösa oron för bladmögel och röta.
Läs mer