Stiftelsen lantbruksforskning

Lantbruks- och trädgårdsföretagarnas egen forskningsstiftelse finansierar behovsdriven forskning för svenska förhållanden.
Läs mer

Viltband UF skänker sin vinst till Stiftelsen Lantbruksforskning

Tre tjejer från Torsta naturbruksgymnasium har startat ett UF-företag (Ung företagsamhet), Viltband UF. De säljer armband och eventuell vinst kommer att gå till Stiftelsen Lantbruksforskning och till Jägareförbundets framtidsfond.

De tre initiativtagarna är Anja Hördell, Moa Eriksson och Kerstin Persson som går på Torsta Naturbruksgymnasium utanför Östersund. De har gjort två olika armband, ett med en blå pärla och ett med en grå. Det är de blå armbanden som ska symbolisera det svenska lantbruket. 

På sin Facebook-sida skriver de bland annat om valet att stödja oss: 

Vi har valt att stödja denna stiftelse då vi vill se en förändring och ökad förståelse för det svenska jordbruket och våra bönder. Vi vill se att fler väljer det svenska alternativet i mataffärerna, vi vill se en ökad förståelse för hur otroligt viktiga våra bönder är för att hålla vårt land levande. Vi vill att fler ska våga satsa inom jordbruket och vi ser en framtid inom detta!

Vi på Stiftelsen Lantbruksforskning är mycket hedrade för detta och hoppas att det går bra med företaget!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev