Stiftelsen lantbruksforskning

Lantbruks- och trädgårdsföretagarnas egen forskningsstiftelse finansierar behovsdriven forskning för svenska förhållanden.
Läs mer

SLU-Webbinarium 14/1: Kost, näring, hälsa och miljöpåverkan – hur tar vi hänsyn till allt?

SLU bjuder in till ett webbinarium om mjölkpåverkan i en LCA-analys 14/1 2021. Webbinariet är kring projektet ”Nutrition- och hälsoindikatorer som komplement till livscykelanalyser (LCA)” som ingår i programmet Hållbara dieter från hållbara produktionssystem, som finansieras av Stiftelsen Lantbruksforskning och koordineras av SLU.

Från SLU:s webbplats:

Hur kan vi väga in fler aspekter än miljöpåverkan i en LCA-analys? En kost med låg miljöpåverkan har inte per automatik ett bra näringsinnehåll och hälsofördelar och en kost som baseras på animalieproduktion med bra näringsinnehåll har kan ha en stor miljöpåverkan i jämförelse med vegetabilier. I höstas avslutades projektet ”Nutrition- och hälsoindikatorer som komplement till livscykelanalyser ” och nu kommer rapporten ”Och sen då…” där Marta Bianchi från RISE presenterar slutsatser, gör framåtblickar och sätter resultaten i ett större sammanhang.

Tid: 2021-01-14 10:00 - 11:00
Ort: Online
Arrangör: SLU Future Food

Läs mer och anmäl dig.

Läs om Nutrition- och hälsoindikatorer som komplement till livscykelanalyser (LCA) i projektbanken.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev