
Diskussioner om hållbarhet under SLU:s mjölkvecka
Forskningsprogrammet ”Hållbara dieter från hållbara produktionssystem” bjöd in till en vecka med föreläsningar som alla hade fokus på mjölkens roll i ett hållbart livsmedelssystem.
11-15 oktober 2021 diskuterades hur mjölknäringen kan bidra till ett hållbart livsmedelssystem. Forskare, lantbrukare och rådgivare deltog i seminarierna.
Alla seminarier hölls digitalt och går att titta på i efterhand.
– Det var många bra seminarier och dessutom var formatet på ett sådant sätt att det även passar lantbrukarna, de som kanske behöver forskningen mest, säger Stiftelsen Lantbruksforsknings VD Christian Nyrén till SLU om mjölkveckan.
– Det har varit fem mycket intressanta och lärorika dagar! Jag hoppas att deltagarna har fått med sig många tankar efter att ha tagit del av de nya forskningsresultaten. Det finns möjligheter och utmaningar i mjölkproduktionens hållbarhet, men vi hoppas att den här temaveckan har varit en bra plattform för informationsutbyte och ökad kontakt mellan rådgivare, forskare och lantbrukare, avslutar programmets nya koordinator Margareta Emanuelson på SLU.

Förlängd utlysningsperiod i EH Hügoths stiftelse
Utlysningsperioden förlängs till den 8 mars 2024 i EH Hügoths stiftelses årliga utlysning. Varmt välkommen med din ansökan om bidrag på 3 000–25 000 kronor.
Läs mer
FRÅGA EXPERTEN: Hur mäter man kolinlagring?
Ett åtgärdssystem för att mäta kolinlagring behöver byggas utifrån definierade principer och åtgärder som man vet ger effekt. Att mäta på fält- eller gårdsnivå är för komplicerat.
Läs mer
Ett forskningsprojekt beviljat av Stiftelsen JTI
Stiftelsen JTI beviljar forskningsmedel till projekt om växtodling i ett föränderligt klimat.
Läs mer