Mj%C3%B6lk

Diskussioner om hållbarhet under SLU:s mjölkvecka

Forskningsprogrammet ”Hållbara dieter från hållbara produktionssystem” bjöd in till en vecka med föreläsningar som alla hade fokus på mjölkens roll i ett hållbart livsmedelssystem.

11-15 oktober 2021 diskuterades hur mjölknäringen kan bidra till ett hållbart livsmedelssystem. Forskare, lantbrukare och rådgivare deltog i seminarierna.

Alla seminarier hölls digitalt och går att titta på i efterhand.

– Det var många bra seminarier och dessutom var formatet på ett sådant sätt att det även passar lantbrukarna, de som kanske behöver forskningen mest, säger Stiftelsen Lantbruksforsknings VD Christian Nyrén till SLU om mjölkveckan. 

– Det har varit fem mycket intressanta och lärorika dagar! Jag hoppas att deltagarna har fått med sig många tankar efter att ha tagit del av de nya forskningsresultaten. Det finns möjligheter och utmaningar i mjölkproduktionens hållbarhet, men vi hoppas att den här temaveckan har varit en bra plattform för informationsutbyte och ökad kontakt mellan rådgivare, forskare och lantbrukare, avslutar programmets nya koordinator Margareta Emanuelson på SLU.

Läs mer om mjölkveckan.

Se seminarier i efterhand. 

Nyheter
Falt Plojer Istock 1296872899

Förlängd utlysningsperiod i EH Hügoths stiftelse

Utlysningsperioden förlängs till den 8 mars 2024 i EH Hügoths stiftelses årliga utlysning. Varmt välkommen med din ansökan om bidrag på 3 000–25 000 kronor.

Läs mer
Plöjd Åker Frost Istock 1049422346

FRÅGA EXPERTEN: Hur mäter man kolinlagring?

Ett åtgärdssystem för att mäta kolinlagring behöver byggas utifrån definierade principer och åtgärder som man vet ger effekt. Att mäta på fält- eller gårdsnivå är för komplicerat.

Läs mer
S JTI

Ett forskningsprojekt beviljat av Stiftelsen JTI

Stiftelsen JTI beviljar forskningsmedel till projekt om växtodling i ett föränderligt klimat.

Läs mer