Stiftelsen lantbruksforskning

Lantbruks- och trädgårdsföretagarnas egen forskningsstiftelse finansierar behovsdriven forskning för svenska förhållanden.
Läs mer

Mathilda Hollertz blir ny vd på Stiftelsen Lantbruksforskning

Styrelsen för Stiftelsen Lantbruksforskning har utsett Mathilda Hollertz till ny vd.

– Det gläder oss att kunna välkomna Mathilda till Stiftelsen Lantbruksforskning. Hon får nu uppdraget att tillsammans med forskningsexperterna på kansliet arbeta med att utveckla stiftelsens finansiering och samarbeten, säger Lena Åsheim, Stiftelsen Lantbruksforsknings styrelseordförande.

Mathilda Hollertz är 31 år och utbildad livsmedelsagronom. Hon har en gedigen lantbruksbakgrund med kunskap om det gröna näringslivet och kommer senast från Gröna arbetsgivare där hon arbetat med public affairs. 

– Lantbruket spelar en stor roll för att lösa många av samhällets utmaningar och forskning är avgörande för att näringen ska vara konkurrenskraftig och ligga i framkant. Jag ser verkligen fram emot att arbeta för att stiftelsen bidrar till de bästa förutsättningarna för lantbruket, säger Mathilda Hollertz. 

Tillträde sker den 1 december. 

Om Stiftelsen Lantbruksforskning 

Stiftelsen Lantbruksforskning är lantbruksföretagarnas egen forskningsstiftelse. Genom stiftelsen tar lantbrukarna ansvar för finansieringen av svensk lantbruksforskning. Det stöder en hållbar utveckling av det svenska lantbruket. Läs mer på lantbruksforskning.se 

Kontakt 

Vid frågor kontakta styrelseordförande Lena Åsheim, 070–8212150.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev