Stiftelsen lantbruksforskning

Lantbruks- och trädgårdsföretagarnas egen forskningsstiftelse finansierar behovsdriven forskning för svenska förhållanden.
Läs mer

Specialutlysning: Lantbrukets djur, avslutad

Den 1 november 2016 öppnar stiftelsen en specialutlysning med tema lantbrukets djur. Utlysningen är på sammanlagt 1,4 miljoner kronor och finansieras av Agria Djurförsäkring. Målet är att forskningsresultaten ska komma till direkt praktisk användning för att förebygga mekaniska skador.

Utlysningen är avslutad

Du hittar de beviljade projekten här

De förväntas också bidra till en ökad hållbarhet hos avelsdjur samt bilda underlag för åtgärder som ytterligare kan minska användning av antibiotika. Stiftelsen välkomnar särskilt ansökningar som bygger på samverkan mellan forskare, kliniskt verksamma veterinärer, djurhållare och rådgivare. Det går att söka medel till ettåriga och fleråriga projekt. Stiftelsen efterlyser nu projekt inom följande tre fokusområden:

  • Ökad hållbarhet hos avelstjurar – förebyggande av osteokondros
  • Skadeförebyggande golvytor
  • Reducerad antibiotikabehandling

Observera att fokusområdena skadeförebyggande golvytor och reducerad antibiotikabehandling kan gälla andra djurslag än nöt.

Beredning i ett steg 

Liksom i tidigare specialutlysningar gäller att beredningen görs i ett steg. Du som är sökande skickar alltså in en komplett ansökan med en gång. 

Ansökningarna bedöms av en beredningsgrupp med representation från både näring och akademi, som bedömer både projektens förväntade relevans och nytta samt deras vetenskapliga kvalitet.

Viktiga datum

  • Utlysningen öppnar 1 november 2016
  • Utlysningen stänger 13 januari 2017
  • Styrelsen tar beslut i mars 2017

Elektronisk ansökan

Du skickar in din ansökan elektronisk i stiftelsens ansökningssystem.

Observera att du måste ha slutrapporterat eventuella tidigare projekt vid överenskommen tidpunkt för att kunna beviljas medel till nya projekt. 

Välkommen med din ansökan! 

Stiftelsens ansökningssystem

Forsknings- och utvecklingsprogram

Handbok

Frågor

Kontakta stiftelsens forskningschef Kjell Malmlöf eller  forskningssekreterare Jessica Ekström med frågor kring utlysningen:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev