Bild på kor

Fråga forskaren i ATL

fråga forskaren.jpg

Sedan ett tag tillbaka kan du som behöver fråga om lantbruksforskning fråga vår forskningschef Mattias Norrby i tidningen ATL. Han ställer i sin tur frågan vidare till någon av de forskare som fått medel av Stiftelsen Lantbruksforskning. 

- Genom samarbetet får ATL:s läsare möjlighet att ställa frågor till och få hjälp av några av landets ledande forskare inom de gröna näringarna för att lösa de problem och utmaningar som de möter i sin verksamhet och vardag, säger Lilian Almroth, chefredaktör för ATL, i ett pressmeddelande.

Hittills har vi svarat på frågor om belysning hos kor, marginalmarker och robotar i lantbruket. Vi tycker att det är mycket roligt att få svara på lantbrukares frågor och den som vill ställa en fråga kan göra det till lantbruksfragan@atl.nu.

- Vi på Stiftelsen Lantbruksforskning tycker att det är viktigt att vi genom ATL kan nå fler lantbrukare med den forskning som de själva är med att finansiera. Vår paroll är nytta för näringen och här får vi en möjlighet att visa att forskningen kan bidra till hållbarhet och lönsamhet på gårdsnivå, säger Mattias Norrby till ATL. 

Nyheter
F%C3%A4ltf%C3%B6rs%C3%B6k 10

FRÅGA EXPERTEN: Så kan långliggande försök förutspå framtiden

De långliggande försöken som SLU har kan hjälpa både forskarna och växtodlarna att förutspå hur växtodlingen kan förändras av ett förändrat framtida klimat.

Läs mer
Sol Tidigvår Fält Frost Istock 1133522769

Vårens utlysningar är på väg

Just nu pågår förberedelser på stiftelsens kansli för nya utlysningar. Under våren kommer årets öppna utlysning, men även en riktad utlysning inom integrerat växtskydd och även en utlysning från Stiftelsen JTI.

Läs mer
Faltforsok

Sverigeförsökens försöksrapport för 2023 är här

Varje år kommer en gedigen rapport med alla resultat från Sverigeförsöken och nu är 2023 års rapport här.

Läs mer