Bild på kor

Fråga forskaren i ATL

fråga forskaren.jpg

Sedan ett tag tillbaka kan du som behöver fråga om lantbruksforskning fråga vår forskningschef Mattias Norrby i tidningen ATL. Han ställer i sin tur frågan vidare till någon av de forskare som fått medel av Stiftelsen Lantbruksforskning. 

- Genom samarbetet får ATL:s läsare möjlighet att ställa frågor till och få hjälp av några av landets ledande forskare inom de gröna näringarna för att lösa de problem och utmaningar som de möter i sin verksamhet och vardag, säger Lilian Almroth, chefredaktör för ATL, i ett pressmeddelande.

Hittills har vi svarat på frågor om belysning hos kor, marginalmarker och robotar i lantbruket. Vi tycker att det är mycket roligt att få svara på lantbrukares frågor och den som vill ställa en fråga kan göra det till lantbruksfragan@atl.nu.

- Vi på Stiftelsen Lantbruksforskning tycker att det är viktigt att vi genom ATL kan nå fler lantbrukare med den forskning som de själva är med att finansiera. Vår paroll är nytta för näringen och här får vi en möjlighet att visa att forskningen kan bidra till hållbarhet och lönsamhet på gårdsnivå, säger Mattias Norrby till ATL. 

Nyheter
20241106 Kollage SLF 1500 800

Välkommen på Lantbruksforskningsdagen!

På Lantbruksforskningsdagen presenteras vad som pågår just nu inom lantbruksforskningen. I år arrangeras den i samarbete med  AgroVäst Gröna möten i Skara. Säkra din fysiska eller digitala plats på heldagen den 6 november.

Läs mer
SLF Händer Skott 1500 800 Istock 685498504

FRÅGA EXPERTEN: Så fungerar flödet av kol i jordbruket

Kolets kretslopp delas in i två cykler – en snabb och en långsam – och det är i den snabba cykeln som det sker ett ständigt kolflöde mellan växterna, markerna och atmosfären. Är flödena i balans sker inget nettoutsläpp.

Läs mer
Mjolkveckan Ko 1500 800

Boka in årets Mjölkvecka på SLU i Uppsala

Mjölkveckan pågår den 25–29 november 2024 på SLU i Uppsala och Stiftelsen Lantbruksforskning är stolt partner till arrangemanget. Den 28:e november hålls en konferens med deltagande på plats eller digitalt och webbinarier kommer sändas under veckan. Här diskuteras vägen framåt för en hållbar svensk mjölkproduktion.

Läs mer