Stiftelsen lantbruksforskning

Lantbruks- och trädgårdsföretagarnas egen forskningsstiftelse finansierar behovsdriven forskning för svenska förhållanden.
Läs mer

Fråga forskaren i ATL

Sedan ett tag tillbaka kan du som behöver fråga om lantbruksforskning fråga vår forskningschef Mattias Norrby i tidningen ATL. Han ställer i sin tur frågan vidare till någon av de forskare som fått medel av Stiftelsen Lantbruksforskning. 

- Genom samarbetet får ATL:s läsare möjlighet att ställa frågor till och få hjälp av några av landets ledande forskare inom de gröna näringarna för att lösa de problem och utmaningar som de möter i sin verksamhet och vardag, säger Lilian Almroth, chefredaktör för ATL, i ett pressmeddelande.

Hittills har vi svarat på frågor om belysning hos kor, marginalmarker och robotar i lantbruket. Vi tycker att det är mycket roligt att få svara på lantbrukares frågor och den som vill ställa en fråga kan göra det till lantbruksfragan@atl.nu.

- Vi på Stiftelsen Lantbruksforskning tycker att det är viktigt att vi genom ATL kan nå fler lantbrukare med den forskning som de själva är med att finansiera. Vår paroll är nytta för näringen och här får vi en möjlighet att visa att forskningen kan bidra till hållbarhet och lönsamhet på gårdsnivå, säger Mattias Norrby till ATL. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev