Bild på kor

Fråga forskaren: Rätt sorts foder kan minska utsläpp av metan

kowebb.jpg

Vi svarar på frågor i tidningen ATL. Senast handlade frågan om hur vi kan minska kors metanutsläpp. Det är forskaren Rebecca Danielsson på SLU som svarat på frågan.

Fråga: Hej, även om nu mjölken fått ett uppsving med ny forskning och kunskap om dess positiva effekter, så tycker jag det är trist att våra mjölkkor får kritik för att vara miljöbovar med för mycket gaser. Finns det någon ny kunskap som vi mjölkbönder skulle kunna använda oss av i produktionen för att försöka minska kornas utsläpp?

Läs svaret i ATL.

Nyheter
Madrid DSC 3689

Hållbarhet för djurproduktion på europeisk nivå

En workshop i Madrid om hållbarhet i framtiden med goda exempel från europeisk djuruppfödning ger deltagarna perspektiv. Men också samsyn om att lokala förutsättningar skapar olika produktionsformer. 

Läs mer
Sugga Smagrisar Lampa Istock 1304836262

Så hindras resistenta bakterier från att växa i grisbesättningar

Ny doktorsavhandling visar att tidig upptäckt och snabba kontrollåtgärder är effektiva för att motverka resistenta bakterier i grisbesättningar.

Läs mer
Potatis Självplock Istock 1599724659

Drivkrafter och ekonomiska effekter för lantbrukares företagsutveckling 

Att satsa på att bredda lantbruksföretagandet med alternativa verksamheter, som till exempel turism kan skapa positiva effekter som högre nöjdhet, social hållbarhet och för mjölkgårdar även en tydlig ekonomisk fördel. 

Läs mer