Bild på kor

IPM-seminarium - filmer och intervjuer

IPM-bild Begood.jpg

Hösten 2017 ordnade Stiftelsen Lantbruksforskning ett seminarium kring en syntesrapport av vår forskningssekreterare Eve Roubinet om den samlade forskningen kring integrerat växtskydd (IPM). Forskningen har finansierats genom Stiftelsen Lantbruksforskning och Jordbruksverket.

Syftet med rapporten var att samla allt som forskats inom IPM och se vad som kommit ut av den. Det handlar om runt 100 forskningsprojekt. Det var ett mycket brett spektrum av olika forskningsområden inom IPM och en slutsats var att det behövs mer samordning mellan rådgivningsorganisationer och forskare. 

Under bilden ovan ligger filmer från seminariet samt intervjuer med olika deltagare och experter.  

Nyheter
Rundbalar I Plast Istock 471803918

Sverigeförsöken 2023 – vall och grovfoder

SVERIGEFÖRSÖKEN 2023 Först ut i vår serie om resultat i den nationella fältförsöken är temat odlingsmaterial. Läs mer om försök med vall och grovfoder.

Läs mer
Grasstra Vattendroppe Istock 1450426637

Sammanställning av forskning om vall i Norden och Baltikum

I projektet ”Vallen i nordiskt perspektiv” görs en sammanställning av den relevanta forskning om vall som gjorts i Norden och Baltikum sedan år 2000. Målgruppen är lantbruksnäringen, men det sekundära syftet har varit att hitta kunskapsluckorna i forskningen.

Läs mer
Kott Adobestock 745784208

FRÅGA EXPERTEN: Nya metoder på väg för att avslöja matfusk

Ny teknik leder oss närmare säkra metoder för att analysera ursprungsland för kött och kunna avslöja felaktiga märkningar.

Läs mer