4C24efa89f4e5aaab6c887aa45742809

Livsmedelsforskningsdagarna i Formas regi

Formas bjuder in till Livsmedelsforskningsdagarna. Olika aktörer i livsmedelssystemet delar med sig av inspiration och erfarenheter.

Nationella forskningsprogrammet livsmedel är arrangör och Stiftelsen Lantbruksforskning är en del av det programmet.

Under två halvdagar 15–16 april bjuder forskningsrådet Formas och det nationella forskningsprogrammet för livsmedel in till ett digitalt evenemang för aktörer i det svenska livsmedelssystemet. Det årliga evenemanget är en mötesplats för att främja nyttiggörande, samverkan och innovation, samt en plattform för att sprida ny kunskap och forskning. Tillsammans stärker vi förutsättningarna för ett hållbart och konkurrenskraftigt livsmedelssystem.

Läs mer på Formas webbplats.

Anmäl dig här.

Nyheter
Niklas Bergman 4 IMG 1796

Ny forskningssekreterare på kansliet

Välkommen Niklas Bergman – ny forskningssekreterare på Stiftelsen Lantbruksforsknings kansli. Niklas är agronom och ansvarar för forskningsfrågor inom livsmedel-vegetabilier.

Läs mer
Vallmo Blaklint Vete Adobestock 278517232

Ny satsning på forskning om integrerat växtskydd

Nu satsar Stiftelsen Lantbruksforskning 8 miljoner kronor i en riktad utlysning för forskning om integrerat växtskydd och integrerad ogräsbekämpning (IPM och IWM).

Läs mer
Sådd Våren Adobestock 500825396

Utlysning av 40 miljoner kronor till behovsdriven lantbruksforskning

Lantbrukets egen forskningsstiftelse avsätter 40 miljoner kronor i den årliga öppna utlysningen för behovsdriven forskning för att stärka konkurrenskraften inom svenskt lantbruk.

Läs mer