Bild på kor

Stiftelsens vd i rundabordssamtal på Elmia lantbruk framtidsforum

Elmia-lantbruk-framtidsforum.png

Stiftelsens vd Christian Nyrén kommer att delta i ett rundabordssamtal om samverkan mellan forskare och praktiker under konferensen Elmia lantbruk framtidsforum.

18 och 19 oktober är det premiär för konferensen Elmia lantbruk framtidsforum som anordnas i samband med mässan Elmia lantbruk i Jönköping. Stiftelsen Lantbruksforskning representeras av Christian Nyrén, vd, som kommer att delta i ett rundabordssamtal under rubriken "Hur kan vi öka samverkan mellan forskare och praktiker?", onsdag 19 oktober, 11.30-12.15.

Det finns mer än 50 seminarier att välja på under konferensen och anmälan är fortfarande öppen.

Program och anmälan

Nyheter
Madrid DSC 3689

Hållbarhet för djurproduktion på europeisk nivå

En workshop i Madrid om hållbarhet i framtiden med goda exempel från europeisk djuruppfödning ger deltagarna perspektiv. Men också samsyn om att lokala förutsättningar skapar olika produktionsformer. 

Läs mer
Sugga Smagrisar Lampa Istock 1304836262

Så hindras resistenta bakterier från att växa i grisbesättningar

Ny doktorsavhandling visar att tidig upptäckt och snabba kontrollåtgärder är effektiva för att motverka resistenta bakterier i grisbesättningar.

Läs mer
Potatis Självplock Istock 1599724659

Drivkrafter och ekonomiska effekter för lantbrukares företagsutveckling 

Att satsa på att bredda lantbruksföretagandet med alternativa verksamheter, som till exempel turism kan skapa positiva effekter som högre nöjdhet, social hållbarhet och för mjölkgårdar även en tydlig ekonomisk fördel. 

Läs mer