Sol Tidigvår Fält Frost Istock 1133522769

Vårens utlysningar är på väg

Just nu pågår förberedelser på stiftelsens kansli för nya utlysningar. Under våren kommer årets öppna utlysning, men även en riktad utlysning inom integrerat växtskydd och även en utlysning från Stiftelsen JTI.

Precis som tidigare år släpper vi årets öppna utlysning i början av april. Just nu pågår uppdateringar av instruktioner och formuleringar för att hålla vår stora utlysning så aktuell som möjligt för både forskare och lantbrukare som så småningom ska omsätta resultaten i sin verksamhet.

En ny riktad utlysning för forskning inom integrerat växtskydd och integrerad ogräsbekämpning förbereds också just nu och öppnar under våren. Den kommer beröra frågan om hur vi förbättrar ogräshantering och växtskydd i ett förändrat klimat.

Förvaltade stiftelser

Stiftelsen JTI:s mission är att deras satsningar på effektivitet och hållbarhet inom en tioårsperiod har åstadkommit en väsentlig förbättring för Sveriges lantbrukare. Vi förvaltar med nöje deras utlysningar och under våren öppnar en öppen utlysning inom deras strategiska programsatsning.

Så håller du koll på våra utlysningar

Om du vill vara helt säker på att få information, se till att prenumerera på våra utlysningar. Det är också bra att hålla koll i våra sociala medier där vi publicerar nyheter om både utlysningar och andra nyheter. 

Nyheter
Niklas Bergman 4 IMG 1796

Ny forskningssekreterare på kansliet

Välkommen Niklas Bergman – ny forskningssekreterare på Stiftelsen Lantbruksforsknings kansli. Niklas är agronom och ansvarar för forskningsfrågor inom livsmedel-vegetabilier.

Läs mer
Vallmo Blaklint Vete Adobestock 278517232

Ny satsning på forskning om integrerat växtskydd

Nu satsar Stiftelsen Lantbruksforskning 8 miljoner kronor i en riktad utlysning för forskning om integrerat växtskydd och integrerad ogräsbekämpning (IPM och IWM).

Läs mer
Sådd Våren Adobestock 500825396

Utlysning av 40 miljoner kronor till behovsdriven lantbruksforskning

Lantbrukets egen forskningsstiftelse avsätter 40 miljoner kronor i den årliga öppna utlysningen för behovsdriven forskning för att stärka konkurrenskraften inom svenskt lantbruk.

Läs mer