
Fråga forskaren: Mer jobb men lugnare miljö om kycklingar kläcks på gården
Vi svarar på frågor i tidningen ATL. Senast handlade frågan om kläckning av kycklingägg.
Svaret kommer från Helena Wall på SLU.
Fråga: Som kycklingproducent har jag ibland funderat på varför kycklingarna inte transporteras från kläckeriet i sina ägg strax innan kläckning i stället för som kycklingar precis efter kläckning, finns den någon forskning på vilka för- och nackdelar man kan tänka sig med de olika alternativen?

Hållbarhet för djurproduktion på europeisk nivå
En workshop i Madrid om hållbarhet i framtiden med goda exempel från europeisk djuruppfödning ger deltagarna perspektiv. Men också samsyn om att lokala förutsättningar skapar olika produktionsformer.
Läs mer
Så hindras resistenta bakterier från att växa i grisbesättningar
Ny doktorsavhandling visar att tidig upptäckt och snabba kontrollåtgärder är effektiva för att motverka resistenta bakterier i grisbesättningar.
Läs mer
Drivkrafter och ekonomiska effekter för lantbrukares företagsutveckling
Att satsa på att bredda lantbruksföretagandet med alternativa verksamheter, som till exempel turism kan skapa positiva effekter som högre nöjdhet, social hållbarhet och för mjölkgårdar även en tydlig ekonomisk fördel.
Läs mer