Bild på kor

Gullviks firar 100 år med att skänka 100 000 kronor till forskning

gullviks_pantone.jpg

I år firar Gullviks 100 år. Gullviks är en av Stiftelsen Lantbruksforsknings finansiärer och vill i samband med firandet av 100-årsdagen skänka 100 000 extra kronor till forskning kopplad till Covid 19.

- Stiftelsen Lantbruksforsknings finansierar försök och forskning med syfte att skapa nytta för näringen. Det är det extra kul att Gullviks väljer att stötta näringen ytterligare genom sin gåva till oss, säger Stiftelsen Lantbruksforsknings VD Christian Nyrén.

Gullviks är en del av Bröderna Berner-koncernen, som säljer mineralgödsel och växtskydd. Vi kommer att arbeta för att pengarna används till ett projekt som ligger dem och lantbrukarna nära om hjärtat.

Gullviks webbplats finns här.

Nyheter
Madrid DSC 3689

Hållbarhet för djurproduktion på europeisk nivå

En workshop i Madrid om hållbarhet i framtiden med goda exempel från europeisk djuruppfödning ger deltagarna perspektiv. Men också samsyn om att lokala förutsättningar skapar olika produktionsformer. 

Läs mer
Sugga Smagrisar Lampa Istock 1304836262

Så hindras resistenta bakterier från att växa i grisbesättningar

Ny doktorsavhandling visar att tidig upptäckt och snabba kontrollåtgärder är effektiva för att motverka resistenta bakterier i grisbesättningar.

Läs mer
Potatis Självplock Istock 1599724659

Drivkrafter och ekonomiska effekter för lantbrukares företagsutveckling 

Att satsa på att bredda lantbruksföretagandet med alternativa verksamheter, som till exempel turism kan skapa positiva effekter som högre nöjdhet, social hållbarhet och för mjölkgårdar även en tydlig ekonomisk fördel. 

Läs mer