
Seminarium om programmet “Hållbara dieter från hållbara produktionssystem"
Vi har tidigare flaggat för ett symposium om mjölk i Uppsala. Detta symposium har nu blivit ett webbinarium på grund av rådande omständigheter. Alla har möjlighet att delta!
Fakta
Tid: 2020-10-13 09:00 - 12:00
Ort: Online
Mer information: SLU:s webbplats
Anmälan: Akademikonferens webbplats
Om webbinariet
Moderator är Ann-Helen Meyer von Bremen, journalist, författare och debattör inom lantbruk, livsmedel och mat, senast aktuell med boken Kornas planet. Ann-Helen leder diskussionen och sätter projekten i ett större sammanhang.
Projekten
Skötselåtgärder för ökad effektivitet genom ökad livslängd i mjölkkobesättningar
Mikaela Lindberg, SLU
Förbättrad hållbarhet inom mjölkproduktion genom förbättrad fodereffektivitet
Pekka Huhtanen, SLU
Metoder och rekommendationer för miljöutvärdering av jordbruk och dess livsmedelsproduktion
Christel Cederberg, Chalmers
Den mångfunktionella mjölkgården: Indikatorer och verktyg för ekosystemtjänster och biodiversitet
Pernilla Tidåker, SLU
Inkludering av nutrition- och hälsoaspekter i livscykelanalyser av livsmedelsprodukter- Slutrapport
Ulf Sonesson, RISE

FRÅGA EXPERTEN: Ståtid och hygien är viktiga nycklar till friska klövar
Aktuell forskning ger svar på hur mjölkgårdar kan arbeta med kornas klövhälsa.
Läs mer
Så fungerar finansieringen av lantbruksforskning
Stiftelsen Lantbruksforskning finansieras till största del av lantbrukarna. Insamlingen sker via 48 anslutna företag och organisationer från branschen.
Läs mer
Nya rön från Sverigeförsöken 2024: Så maximerar vi skörd och hållbarhet
Hushållningssällskapets omfattande fältförsöksrapport, Sverigeförsöken 2024, presenterar nu sina viktigaste lärdomar från året som gått. Sverigeförsöken basfinansieras av Stiftelsen Lantbruksforskning.
Läs mer