
Seminarium om programmet “Hållbara dieter från hållbara produktionssystem"

Vi har tidigare flaggat för ett symposium om mjölk i Uppsala. Detta symposium har nu blivit ett webbinarium på grund av rådande omständigheter. Alla har möjlighet att delta!
Fakta
Tid: 2020-10-13 09:00 - 12:00
Ort: Online
Mer information: SLU:s webbplats
Anmälan: Akademikonferens webbplats
Om webbinariet
Moderator är Ann-Helen Meyer von Bremen, journalist, författare och debattör inom lantbruk, livsmedel och mat, senast aktuell med boken Kornas planet. Ann-Helen leder diskussionen och sätter projekten i ett större sammanhang.
Projekten
Skötselåtgärder för ökad effektivitet genom ökad livslängd i mjölkkobesättningar
Mikaela Lindberg, SLU
Förbättrad hållbarhet inom mjölkproduktion genom förbättrad fodereffektivitet
Pekka Huhtanen, SLU
Metoder och rekommendationer för miljöutvärdering av jordbruk och dess livsmedelsproduktion
Christel Cederberg, Chalmers
Den mångfunktionella mjölkgården: Indikatorer och verktyg för ekosystemtjänster och biodiversitet
Pernilla Tidåker, SLU
Inkludering av nutrition- och hälsoaspekter i livscykelanalyser av livsmedelsprodukter- Slutrapport
Ulf Sonesson, RISE

Hållbarhet för djurproduktion på europeisk nivå
En workshop i Madrid om hållbarhet i framtiden med goda exempel från europeisk djuruppfödning ger deltagarna perspektiv. Men också samsyn om att lokala förutsättningar skapar olika produktionsformer.
Läs mer
Så hindras resistenta bakterier från att växa i grisbesättningar
Ny doktorsavhandling visar att tidig upptäckt och snabba kontrollåtgärder är effektiva för att motverka resistenta bakterier i grisbesättningar.
Läs mer
Drivkrafter och ekonomiska effekter för lantbrukares företagsutveckling
Att satsa på att bredda lantbruksföretagandet med alternativa verksamheter, som till exempel turism kan skapa positiva effekter som högre nöjdhet, social hållbarhet och för mjölkgårdar även en tydlig ekonomisk fördel.
Läs mer