Stiftelsen lantbruksforskning

Lantbruks- och trädgårdsföretagarnas egen forskningsstiftelse finansierar behovsdriven forskning för svenska förhållanden.
Läs mer

Stiftelsen gratulerar doktor Victor Guamán Sarango

Victor Guamán Sarango försvarade med framgång sin avhandling "Biological and mechanical subsoiling in potato production – a participatory research approach" den 22 januari i år. Den nyblivne doktorns arbete blev möjligt genom ett stiftelsefinansierat projekt.

Victor Guamán Sarango har intresserat sig för det globala problemet med jordar som är så hårt packade att potatisens tillväxt hämmas. I avhandlingen visar han att det går att förbättra förutsättningarna för potatisen genom en enkel metod som innebär att först odla en annan gröda som luckrar upp jorden i kombination med att bearbeta jorden djupare än vanligt. I projektet har forskarna arbetat tillsammans med potatisodlare i Skåne, Blekinge och Östergötland.

Vi gratulerar Victor Guamán Sarango till sin nyvunna doktorstitel!

Arbetet har finansierats genom stiftelseprojektet "Biologi och teknik för förbättrad markanvändning i potatisodling - Aktörsamverkan för hållbar kunskapsutveckling".

En längre text finns att läsa på SLU:s webbplats.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev