Bild på kor

Välkommen på kickoff för Sustainable diets!

korochmjolk.jpg

Den 24 januari 2019 kl 13-16 är det avspark för forskningsprogrammet ”Sustainable diets from sustainable food chains” hos Stiftelsen Lantbruksforskning på Franzengatan 6 i Stockholm.

Syfte med dagen är att både fira att programmet är igång, och att låta projektägarna presentera sig och den forskning man planerar att ge sig i kast med. En hållbar mjölkproduktion samt konsumtion ingår i ett sammanhållet led som startar hos bonden och slutar hos konsumenten. Under dagen kommer vi att få höra om hur forskningen kommer att bidra till en ökad hållbarhet i olika delar av detta led. 

Vi skålar i bubbel och äter lite tilltugg!

Preliminär dagordning

  • Christian Nyrén, VD och Kjell Malmlöf, ordförande i programkommittén hälsar välkomna.
  • Kjell Malmlöf  berättar om bakgrunden och syftet med projektet. 
  • Koordinatorn Ann-Sofie Wahlström, SLU, presenterar sig. 
  • De fem projekten presenteras. 
  • Programkommittén presenteras.

OSA senast 8 januari till yvonne.miettinen@lantbruksforskning.se

Nyheter
Madrid DSC 3689

Hållbarhet för djurproduktion på europeisk nivå

En workshop i Madrid om hållbarhet i framtiden med goda exempel från europeisk djuruppfödning ger deltagarna perspektiv. Men också samsyn om att lokala förutsättningar skapar olika produktionsformer. 

Läs mer
Sugga Smagrisar Lampa Istock 1304836262

Så hindras resistenta bakterier från att växa i grisbesättningar

Ny doktorsavhandling visar att tidig upptäckt och snabba kontrollåtgärder är effektiva för att motverka resistenta bakterier i grisbesättningar.

Läs mer
Potatis Självplock Istock 1599724659

Drivkrafter och ekonomiska effekter för lantbrukares företagsutveckling 

Att satsa på att bredda lantbruksföretagandet med alternativa verksamheter, som till exempel turism kan skapa positiva effekter som högre nöjdhet, social hållbarhet och för mjölkgårdar även en tydlig ekonomisk fördel. 

Läs mer