Bild på kor

Välkommen på kickoff för Sustainable diets!

korochmjolk.jpg

Den 24 januari 2019 kl 13-16 är det avspark för forskningsprogrammet ”Sustainable diets from sustainable food chains” hos Stiftelsen Lantbruksforskning på Franzengatan 6 i Stockholm.

Syfte med dagen är att både fira att programmet är igång, och att låta projektägarna presentera sig och den forskning man planerar att ge sig i kast med. En hållbar mjölkproduktion samt konsumtion ingår i ett sammanhållet led som startar hos bonden och slutar hos konsumenten. Under dagen kommer vi att få höra om hur forskningen kommer att bidra till en ökad hållbarhet i olika delar av detta led. 

Vi skålar i bubbel och äter lite tilltugg!

Preliminär dagordning

  • Christian Nyrén, VD och Kjell Malmlöf, ordförande i programkommittén hälsar välkomna.
  • Kjell Malmlöf  berättar om bakgrunden och syftet med projektet. 
  • Koordinatorn Ann-Sofie Wahlström, SLU, presenterar sig. 
  • De fem projekten presenteras. 
  • Programkommittén presenteras.

OSA senast 8 januari till yvonne.miettinen@lantbruksforskning.se

Nyheter
Mingel Foto Cajsa Lithell Mjolkveckan24 10

Mjölkveckan är en viktig samlingspunkt

Under Mjölkveckan 2024 på SLU hölls en heldagskonferens med omkring 170 deltagare på plats och digitalt. Stiftelsen Lantbruksforskning är tillsammans med SLU Future food partner och finansiär till arrangemanget.

Läs mer
Unga Bonder Majsfalt Spegelvänd Istock 1181480279

FRÅGA EXPERTEN: Forskarna arbetar för att kartlägga hönshirsens resistens

Det besvärliga ogräset hönshirs har utvecklat resistens mot kemisk bekämpning i många länder. Forskningen arbetar för att kartlägga hur resistensen uppstår.

Läs mer
Falt Host Istock 1415784088

FRÅGA EXPERTEN: Styva leror kräver större givor kalk

Den vanliga givan på 6-8 ton kalk per hektar verkar vara för låg på riktigt styva leror. Där visar studier att det kan behövas 12-15 ton strukturkalk per hektar för att minska fosforläckage.

Läs mer