Stiftelsen lantbruksforskning

Lantbruks- och trädgårdsföretagarnas egen forskningsstiftelse finansierar behovsdriven forskning för svenska förhållanden.
Läs mer

Trädgårdsdag i Alnarp med information om trädgårdsutlysning

I tisdags hade Stiftelsen Lantbruksforskning en trädgårdsdag på SLU i Alnarp. Där presenterades forskningsprojekt inom trädgård och deltagarna fick information om den nya utlysningen inom Trädgård som Stiftelsen Lantbruksforskning har tillsammans med Formas. Efteråt fick deltagarna möjlighet att mingla och knyta kontakter.

Stiftelsen Lantbruksforsknings forskningssekreterare Eve Roubinet inledde med att berätta om den tredje utlysning i vår strategiska programsatsning inom Trädgårds som vi har tillsammans med Formas. Utlysningen öppnade den 2 april och mer information om den hittar du här.

Eva Anflo från LRF Trädgård var där och berättade om trädgårdsnäringens forskningsbehov och hon pratade kring en rapport som släpptes förra året. Den går att läsa som pdf nedan.

Sedan följde ett antal forskare som pratade om sina projekt inom bär, fruktodling, frilandsodling och växthusodling. Nedan finns alla powerpoints från dagen. 

Efteråt följde ett mingel där vi nätverkade och drack svenskt vin från Öland och Arild samt must från Kivik.  

Prenumerera på vårt nyhetsbrev